Mέσα από την επιστημονική αλλά και εναλλακτική γνώση που αποκτήθηκε στην Ινδία, Τουρκία, Ολλανδία, Ιταλία και Μ. Βρετανία, και φυσικά από την πολύχρονη εργασία σε ιδιαίτερα στρεσογόνα εργασιακά περιβάλλοντα, σχεδιάσαμε ποικίλα βιωματικά εργαστήρια με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση του στρες. Στόχος τους είναι όχι μόνο η ανακούφιση από το στρες αλλά και η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη χρήση των κατάλληλων εργαλείων για να διαχειρίζονται το στρες καθημερινά, έτσι ώστε να είναι σε θέση να απολαμβάνουν και να εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους και να διατηρούν υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Α. Τεχνικές Ανακούφισης από το Stress/ Stress Relief Techniques

Αυτό το εργαστήριο έχει σκοπό να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι πεποιθήσεις μας παράγουν τα συναισθήματά μας, να συνειδητοποιήσουν πώς αυτές συμβάλλουν στη συσσώρευση του στρες και στη συνέχεια να τους εκπαιδεύσει σε καθημερινές τεχνικές διαχείρισης του στρες.
Διάρκεια: 7 ώρες.

Β. Εκπαίδευση στη Χαλάρωση και τη Διαχείριση του Άγχους/ Relaxation skills and Anxiety Management

Αυτό το βιωματικό εργαστήρι είναι ένα εργαλείο ζωής. Πρόκειται για μια δομημένη εκπαιδευτική εμπειρία σε περιβάλλον ομάδας που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην πιο αποτελεσματική διαχείριση του στρες και του άγχους. Στη διάρκεια των συναντήσεων οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται να προκαλούν συνειδητά στο σώμα τους την «αντίδραση της χαλάρωσης» (relaxation response) που είναι το αντίθετο στην αντίδραση του stress (fight or flight response). Eξασκούνται επίσης στη χρήση της νοερής απεικόνισης, ως εργαλείο όχι μόνο ανακούφισης από το στρες και αλλά και απευαισθητοποίησης σε αγχογόνες καταστάσεις (όπως έχει χρησιμοποιηθεί στο μοντέλο Συστηματικής Απευαισθητοποίησης του Wolpe, μια κλασική συμπεριφοριστική τεχνική στη θεραπεία του άγχους).
Διάρκεια: 4 x 2 ώρες.

Γ. Mείωση του Stress με βάση την Ενσυνειδητότητα/ Μindfulness Based Stress Reduction

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιεί την αρχαία πρακτική της «ενσυνειδητότητας» (mindfulness) για να καλλιεργήσει την επίγνωση και να μειώσει το στρες. Ενσυνειδητότητα σημαίνει ότι εμπρόθετα στρέφουμε την προσοχή μας- χωρίς να αξιολογούμε- στην παρούσα στιγμή, ότι έχουμε επίγνωση τόσο των εσωτερικών μας διαδικασιών όσο και του εξωτερικού μας περιβάλλοντoς καθώς και ότι συνειδητοποιούμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις μας την παρούσα στιγμή. Μέσα από αυτού του είδους την αφύπνιση μπορούμε να αποκτήσουμε πρόσβαση στους εσωτερικούς μας πόρους και να διαχειριζόμαστε καλύτερα το στρες ώστε να αυξήσουμε την παραγωγικότητα και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Οι συμμετέχοντες εξασκούνται στο να διατηρούν την επίγνωση στιγμή προς στιγμή, στη βαθιά χαλάρωση και την ενσυνείδητη κίνηση. Μέσα από την χρήση αυτών των τεχνικών, το άτομο μαθαίνει να ανακαλύπτει και να παρατηρεί τις αντιδράσεις του στα στρεσογόνα ερεθίσματα και να επιλέγει τον τρόπο που θα αποκριθεί. Με την εξάσκηση, μπορεί να εφαρμόσει αυτές τις δεξιότητες σε καθημερινές καταστάσεις στη ζωή και την εργασία του.
Διάρκεια: 4 x 2 ώρες.

Δ. Βασική Εκπαίδευση στο E.F.T (Emotional Freedom Techniques)

To ΕFT είναι μια μέθοδος που βασίζεται στη ρύθμιση και εναρμόνιση της ενέργειας ενώ εστιαζόμαστε σε μια αρνητική συνήθως σκέψη. Το EFT δίνει άμεση λύση στην αποφόρτιση αρνητικών συναισθημάτων. Πρόκειται για την εκμάθηση βασικών γνώσεων μιας πρακτικής τεχνικής που ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να εφαρμόσει με ασφάλεια για την αποφόρτιση από το στρες έτσι ώστε να εργάζεται με μεγαλύτερη παραγωγικότητα.

©2024 DreamsRaft - give it a chance, give it a change | Σπύρος Μαρίνος  - training & coaching |

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να μας στείλετε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?