Α. Αποτελεσματική επικοινωνία και απελευθέρωση από την συναισθηματική μόλυνση

Η ασθένεια που πλήττει σήμερα όλο και περισσότερο τις εταιρείες με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος μη συνεργατικότητας είναι η συναισθηματική μόλυνση. Ως σήμερα ο παραδοσιακός τρόπος αντιμετώπισής της είναι η μάθηση και η επιβολή ενός εργασιακού SAVOIR-VIVRE που όμως είναι ελάχιστα αποτελεσματικό και αυτό γιατί οι συναισθηματικές τοξίνες συνεχίζουν να μολύνουν το εργασιακό περιβάλλον με συχνά καταστρεπτικά αποτελέσματα για τους στόχους του οργανισμού. Η καινοτoμία αυτού του βιωματικού εργαστηρίου είναι ότι οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται με απόλυτη ασφάλεια να απελευθερώσουν καταπιεσμένα συναισθήματα μέσω της πρωτοποριακής Ολλανδικής τεχνικής A.U.M. (Awareness, Understanding, Meditation) που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε εργασιακό χώρο. Επίσης, γίνεται εκμάθηση του E.F.T. (Emotional Freedom Techniques) που προσφέρει άμεση ανακούφιση από αρνητικά συναισθήματα. Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, μέσω βιωματικών ασκήσεων οι συμμετέχοντες αποκτούν αυτογνωσία των ρόλων που χρησιμοποιούν στην επικοινωνία τους και μαθαίνουν πως να εκφράσουν τις ανάγκες τους με ειλικρίνεια, αμεσότητα και με τέτοιο τρόπο που να υποστηρίζεται η αλληλοβοήθεια και η συνεργασία μεταξύ τους.
Διάρκεια: 7 ώρες ή 14 ώρες

B. Αποτελεσματική Διαχείριση Συγκρούσεων/ Εffective Conflict Resolution

Η γνώση σχετικά με την επίλυση και τη διαχείριση των συγκρούσεων είναι βασική για τη διοίκηση ενός οργανισμού, μιας εταιρείας, ενός τμήματος καθώς και το χτίσιμο και την ενδυνάμωση των σχέσεων στον εργασιακό χώρο, την οικογένεια, την κοινότητα.Ο σκοπός αυτού του εργαστηρίου είναι να προτρέψει τους συμμετέχοντες να δουν τη σύγκρουση ως μια ευκαιρία για ανάπτυξη, εξέλιξη και ενδυνάμωση των σχέσεων (εργασιακών και άλλων) αντί να την προσεγγίζουν με φόβο ή να την αποφεύγουν εντελώς καθώς και να τους παρέχει τη γνώση και τα πρακτικά εργαλεία για την επίλυση ή τη διαχείρισή της όταν αυτό δεν είναι εφικτό.
Διάρκεια: 3 ώρες ή 7 ώρες.

Γ. Εκπαίδευση στη Διεκδικητικότητα/ Assertiveness Training

Η Διεκδικητικότητα είναι μια βασική δεξιότητα στη διαπροσωπική επικοινωνία. Η ικανότητα να εκφράζουμε ή να ζητάμε αυτό που θέλουμε με τον κατάλληλο τρόπο και ανάλογα με την περίσταση έναντι άλλων λιγότερο επιθυμητών μορφών επικοινωνίας (επιθετικότητα, παθητικότητα, και παθητικο-επιθετικότητα) είναι κάτι που μαθαίνεται και αναπτύσσεται με επίγνωση και εξάσκηση. Όταν αλληλεπιδρούμε πιο διεκδικητικά, μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στη δουλειά και στη ζωή μας καθώς και πιο υγιείς σχέσεις. Αυτό το σεμινάριο εξοπλίζει τους συμμετέχοντες με τις απαραίτητες δεξιότητες και τεχνικές για να συμπεριφέρονται διεκδικητικά. Οι συμμετέχοντες οδηγούνται σε ένα ταξίδι αυτό-επίγνωσης και αυτό-βελτίωσης που θα τους βοηθήσει να γίνουν πιο διεκδικητικοί στην επικοινωνία τους στην καθημερινή τους ζωή.
Διάρκεια: 3 ώρες ή 7 ώρες

Δ. Διαχείριση Συναισθημάτων/ Emotion Management

Πολύ συχνά είναι αδύνατο να αποφύγουμε ανθρώπους, καταστάσεις ή πράγματα που μας θυμώνουν ή μας στενοχωρούν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την απόκρισή μας έτσι ώστε να διατηρούμε τον έλεγχο του εαυτού μας σε συναισθηματικά φορτισμένες καταστάσεις. Αυτό το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί για να σας εξοπλίσει με τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να διατηρείτε τον έλεγχο των συναισθημάτων σας στην εργασία και την προσωπική σας ζωή και να διαχειρίζεστε τα αρνητικά συναισθήματα χωρίς να σας φθείρουν. Θυμός, άγχος, ενοχή, ντροπή, αυτό-υποτίμηση είναι πιθανό να βλάπτουν τις εργασιακές/προσωπικές σας σχέσεις ή την ικανοποίηση που αντλείτε από την εργασία ή την προσωπική σας ζωή. Mέσα από αυτό το εργαστήριο μπορείτε να ανακαλύψετε ποιά είναι εκείνα τα συναισθήματα που μπορεί να σαμποτάρουν την καριέρα σας ή τις σχέσεις σας, ποια σας στρεσάρουν περισσότερο και να αποκτήσετε εργαλεία και τεχνικές για να αναγνωρίσετε και να αλλάξετε τον τρόπο που αντιδράτε στη συναισθηματική φόρτιση.
Διάρκεια: 4 x 2 ώρες

©2024 DreamsRaft - give it a chance, give it a change | Σπύρος Μαρίνος  - training & coaching |

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να μας στείλετε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?