Καλημέρα φίλοι! Ημέρα Ανθρώπινης Επαφής αύριο και ευκαιρία να θυμηθούμε πως είναι να βγαίνουμε έστω και ένα βήμα από το comfort zone μας, να γνωρίζουμε καινούριους ανθρώπους, να αναπτύσσουμε νέες σχέσεις.

Η πρόσκληση που σας κάνουμε δεν αφορά σε κάποια προγραμματισμένη ομαδική συνάντηση-γεγονός. Είναι όμως μια πρόσκληση(-πρόκληση) που μπορείτε να απευθύνετε σε διαδικτυακούς φίλους έτσι ώστε η ‘φιλία’ σας πέρα από ‘εικονική’ να αποκτήσει και πραγματική διάσταση. Προσκαλέστε τους αύριο, με αφορμή την Ημέρα Ανθρώπινης Επαφής, να πιείτε έναν καφέ και να γνωριστείτε προσωπικά!

hcd

Tα social media έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας αλλάζοντας δραματικά τον τρόπο που επικοινωνούμε. Το μεγαλύτερο τους πλεονέκτημα, η τεράστια δύναμη να μας συνδέουν με ποικίλους τρόπους και για ποικίλους λόγους είναι πολύτιμο και αδιαμφισβήτητο.

Από την άλλη μεριά, ίσως η πιο ισχυρή κριτική που γίνεται για τα κοινωνικά δίκτυα είναι ότι μας στερούν την ανθρώπινη αλληλεπίδραση και δημιουργούν virtual υποκατάστατα που συντηρούν τη συναισθηματική απόσταση. Μας παρέχουν την ψευδαίσθηση της συντροφικότητας όμως το είδος των αλληλεπιδράσεων που βιώνουμε μέσα από αυτά δε μπορεί να υποκαταστήσει την ποιοτική ανθρώπινη επαφή.

Περνάμε πολύ χρόνο μπροστά στις οθόνες μας, τσεκάρουμε διαρκώς τις κινητές μας συσκευές. Οι ψυχολόγοι μιλούν για το φαινόμενο ‘FOMO’ (fear of missing out), το φόβο μήπως, περνώντας το χρόνο μας ‘εκεί έξω’ χάνουμε ευκαιρίες εκεί μέσα δηλαδή στα social media. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν συναισθήματα μοναξιάς, αποξένωσης, δυστυχίας.

Πήραμε την πρωτοβουλία να καθιερώσουμε την 29 Νοεμβρίου ως την παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινης Επαφής, μια μέρα όπου θα χρησιμοποιήσουμε τα κοινωνικά δίκτυα όχι ως υποκατάστατο, αλλά ως μέσο για ένα σκοπό, αυτόν της ποιοτικής ανθρώπινης επαφής, και που μας υπενθυμίζει να ‘ξεκολλήσουμε’ για λίγο από τις οθόνες μας και να πάμε να συναντήσουμε τους συνανθρώπους μας προσωπικά.

Σας προ(σ)καλούμε για ένα 24ωρο να απέχετε από τα social media, αφού πρώτα προσκαλέσετε έναν ή περισσότερους από τους διαδικτυακούς σας φίλους που θέλετε να γνωρίσετε και να συναντήσετε από κοντά την ημέρα αυτή.

Καλέστε και τους φίλους σας να συμμετέχουν στην πρό(σ)κληση και ελάτε να θυμηθούμε ξανά τη μαγεία της ανθρώπινης επαφής!

©2023 DreamsRaft - give it a chance, give it a change | Σπύρος Μαρίνος  - training & coaching |

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπορείτε να μας στείλετε το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατόν.

Sending

Log in with your credentials

Forgot your details?